Selecteer een pagina

De politie heeft dinsdagavond omstreeks 21:15 uur in Volendam twee meisjes van 15 jaar en drie mannen van 17, 19 en 21 jaar, allen uit Volendam, aangehouden als verdachte van het afsteken van vuurwerk.

Volgens RTVNH heeft de politie die avond enkele ‘nietsvermoedende jongeren’ met getrokken wapens uit een auto gepraat. De jongeren zouden volgens het bericht van de omroep echter onschuldig zijn. Er zijn beelden van de zogeheten uitpraatprocedure gemaakt. Een van de betrokkenen meldt aan de omroep dat er maar liefst tien wapens op hen waren gericht.

De politie meldt echter dat de jongeren worden verdacht van het afsteken van vuurwerk en dat de agenten reageerden op een melding van geloste schoten.

Een woordvoerder liet het volgende weten over het incident: ‘De politie kreeg die avond een melding dat er vermoedelijk vanuit twee auto’s op het parkeerterrein bij het zwembad aan de Harlingenlaan geschoten zou worden. Agenten troffen ter plaatse de auto’s aan op de Julianaweg en hebben deze aan de kant gezet. Uit de auto’s kwamen vijf inzittenden die zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na het verhoor zijn de vijf Volendammers weer vrijgelaten.’

Bron: Dichtbij.nl